Χρήστος Καζολιάς - Πράξη Ομιλία Κόρινθος | Επιστροφή στα Θρανία
554
post-template-default,single,single-post,postid-554,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Επιστροφή στα Θρανία

Επιστροφή στα Θρανία

 

Αρχη μηνιά κι αρχή Χρονιά….

Υγεία και Αγάπη για όλου του κόσμου τα παιδιά!

Ανοίγοντας τα σχολεία ξεκινάμε όλοι να μπαίνουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας και της ρουτίνας και αποχαιρετάμε με νοσταλγία τις ανέμελες μέρες των γιορτών και των διακοπών. Η προσαρμογή από μια περίοδο απίστευτης χαλάρωσης και ψυχαγωγίας σε μία περίοδο υποχρεώσεων δυσκολεύει μικρούς και μεγάλους.

Σημαντικό είναι να δίνουμε χρόνο στα παιδιά και στους εαυτούς να προσαρμοστούμε ομαλά χωρίς να δημιουργεί όλη αυτή η αλλαγή προστριβές και διενέξεις, άγχος και δυσφορία. Καθώς με τα παιδιά είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία, όσο πιο ομαλά και ευχάριστα γίνει η μετάβαση απο τις διακοπές , τόσο πιο ενισχυτκά θα λειτουργήσει αυτό για κάθε μεταβατική περίοδο διακοπών-σχολείου.

Μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες πρακτικές που είναι πολύ βοηθητικές!

  • Βοηθάμε τα παιδιά να κοιμούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να έχουν την απαιτούμενη ενέργεια για το πρωινό ξύπνημα!
  • Ξεκινάμε τη μέρα τους με ένα πλούσιο ενεργειακά πρωινό γεύμα και αποφεύγουμε γλυκά και σνακ που τις μέρες των εορτών συνήθως καταναλώνονται σε αφθονία.
  • Δίνουμε χρόνο στο παιδί μας για προσαρμογή κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών στο σχολείο, καθώς είναι πολύ λογικό να αναπολεί τις στιγμές των διακοπών.
  • Ενισχύουμε το παιδί κατά τη διάρκεια της μελέτης να ξεκινήσει δυναμικά και με την απαιτούμενη οργάνωση.
  • Φροντίζουμε ώστε το περιβάλλον του δωματίου και του σπιτιού να είναι απηλαγμένο από διασπαστικά ερεθίσματα, όπως θόρυβος, οθόνες και ηλετρονικές συσκευές.
  • Παρέχουμε τη δυνατότητα στο παιδί να “κερδίσει” την απασχόληση με κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι για λίγα λεπτά της ώρας μετά τη μελέτη του και τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο!

Με πολλή θετική ενίσχυση για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2020                           

                    

Η Ειδική Παιδαγωγός,

Γαλανοπούλου Μαρία