Χρήστος Καζολιάς - Πράξη Ομιλία Κόρινθος | Λογοθεραπεία
378
post-template-default,single,single-post,postid-378,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία

Μήπως το παιδί σας :

  • Είναι δύσκολο να πει συγκεκριμένες λέξεις;
  • Χρησιμοποιεί μικρότερες προτάσεις από τους συνομηλίκους τους;
  • Είναι δύσκολο να κάνει φίλους;
  • Αποφεύγει την επαφή με τα μάτια;
  • ‘Κολλάει’ στις λέξεις;
  • Είναι δύσκολο να κάνει αυτό που του ζητάτε να κάνει;
  • Δεν χρησιμοποιεί λέξεις για να εκφραστεί;
  • Λέει ακατάλληλα πράγματα σε άλλους;
  • Βρίσκει δύσκολο να παίξει με άλλα παιδιά;

Εάν εντοπίσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω καταστάσεις με το παιδί σας ή έχετε οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες σχετικά με το λόγο, τη γλώσσα και την επικοινωνία, συνιστούμε να ξεκινήσετε με μια αξιολόγηση ομιλίας και επικοινωνίας για το παιδί σας.

Η λογοπαθολογία/λογοθεραπεία  είναι ο κλάδος της επιστήμης που επικεντρώνεται σε μια σειρά ανθρώπινων διαταραχών επικοινωνίας καθώς και κατάποσης που επηρεάζουν ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η λογοθεραπεία περιλαμβάνει τεχνικές που μαθαίνουν τα παιδιά πώς να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά και να μιλούν πιο καθαρά. Αυτό τα βοηθά να αισθάνονται πιο σίγουρα για τον εαυτό τους και λιγότερο απογοητευμένοι από την ομιλία τους προς τους άλλους. Τα παιδιά που έχουν γλωσσικά προβλήματα μπορούν να ωφεληθούν κοινωνικά, συναισθηματικά και ακαδημαϊκά από την λογοθεραπεία. Η λογοθεραπεία είναι ιδιαίτερα ευεργετική όταν τα παιδιά ξεκινούν νωρίς στη ζωή τους. Σε μια μελέτη, το 70% των παιδιών προσχολικής ηλικίας με γλωσσικά προβλήματα τα οποία παρακολούθησαν εξατομικευμένο πρόγραμμα λογοθεραπείας, παρουσίασαν βελτίωση στις γλωσσικές δεξιότητες.

Όλοι οι Λογοθεραπευτές μας είναι πλήρως εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Υγείας. Οι θεραπευτές μας έχουν πολυετή εμπειρία με μια σειρά από διαταραχές, όπως: Διαταραχές Ομιλίας, Γλωσσικές Διαταραχές, Διαταραχές Κοινωνικής Επικοινωνίας, Διαταραχές Γνωστικής Επικοινωνίας, Ακουστική Διαταραχή Επεξεργασίας, Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, Διαταραχές Σίτισης και Κατάποσης, Απραξία, Διγλωσσία, Νοητική Υστέρηση, Εγκεφαλική παράλυση, Σύνδρομο Down και άλλα σύνδρομα όπως Rett κ.α., Διαταραχή στην ροή της ομιλίας- Τραυλισμός- Ταχυλαλία. Μετά την αξιολόγηση του λόγου και της γλώσσας του παιδιού σας, εάν απαιτείται, πραγματοποιείται μεμονωμένη πορεία θεραπείας. Οι θεραπευτές εξασφαλίζουν ότι κάθε συνεδρία του παιδιού δεν είναι απλώς διασκεδαστική αλλά αποτελεσματική, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία παιχνιδιών και μέσων θεραπείας. Οι προσεγγίσεις μας περιλαμβάνουν: Σύστημα Επικοινωνίας Ανταλλαγής Εικόνας (PECS), TEACCH, Makaton, Εργαλεία ομιλίας, Εντατική Αλληλεπίδραση, Αλληλεπίδραση Παιδιού – Γονιού, Ομάδες επικοινωνίας με στόχο την κοινωνική αλληλεπίδραση και γενίκευση των γνωστικών λειτουργιών.